BEHANDELING
Weer lekker in je vel
BEHANDELING
Weer lekker in je vel

Met een breed aanbod van behandelingen helpt Okee Mama op een manier die bij je past:

  1. Psycho-educatie
  2. EMDR therapie
  3. Cognitieve gedragstherapie
  4. ACT therapie

1. Psycho-educatie (informatie)

Tijdens psycho-educatie krijg je voorlichting en advies over je psychische klachten. Okee mama geeft je achtergrond en inzicht bij de oorsprong van klachten en tips hoe je ermee om te gaan. Ook krijg je advies. Psycho-educatie kan goed samengaan met therapie.

Wat is psycho-educatie?

Wil je weten of psycho-educatie jou kan helpen? Neem contact op met Okee Mama.

2. EMDR-therapie

EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan heel goed helpen als je voor of na je bevalling last hebt van nare herinneringen, angst en stress. Beangstigende gedachten, beelden of herinneringen kun je een plek geven en de emoties die je daarbij hebt ervaren, verdwijnen.

Hoe gaat EMDR in z’n werk?

Wil je weten of EMDR jou kan helpen? Neem contact op.

3. Cognitieve gedragstherapie

Met deze therapie helpt Marjolein om je manier van denken en doen te veranderen. Door te praten over jouw gedachten en emoties leer je om jouw situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Je denkt weer in oplossingen in plaats van negatieve gedachten. Zo word je somberheid en gepieker de baas, op eigen kracht. Door te oefenen met ‘nieuw’ gedrag kun je opnieuw ontdekken dat je moeilijke situaties aan kan.

4. ACT-therapie

Dankzij ACT (Acceptance Commitment Therapy) kun je ontdekken welk controle-gedrag jij hebt bij moeilijke situaties. We richten ons niet op ervaringen die niet direct beïnvloedbaar zijn, zoals emoties en gedachten, maar op iets wat we wel kunnen beïnvloeden: je eigen gedrag. Zo leer je om te accepteren dat je niet alles zelf in de hand hebt, maar wel kunt bepalen op welke manier je met problemen en uitdagingen omgaat.

 
OKEE MAMA
Wilhelminalaan 24
3701 BK Zeist


T: +31 6 44 300 294
E: praktijkokemama@gmail.com
KvK: 24493616