VOOR WIE
Ik kan nauwelijks genieten
Ik kan nauwelijks genieten
VOOR WIE
Ik kan nauwelijks genieten
Ik kan nauwelijks genieten

Jonge ouders van Nederland, het is okee om je af en toe niet okee te voelen. Een kinderwens hebben, zwanger zijn, bevallen, het zijn levensfases die specifieke vragen en gevoelens oproepen. Gevoelens van blijdschap, maar soms ook onzekerheid, angst of somberheid. Dat je moet wennen aan de nieuwe situatie is okee. Als je het gevoel hebt dat je er samen niet uitkomt, schakel dan professionele hulp in. Praat erover. Je kunt terecht bij Okee Mama.

Voor moeders

Vanaf het moment dat je de positieve zwangerschapstest in handen hebt, weet je dat je leven drastisch gaat veranderen. Je vindt aandacht voor je (aanstaande) gezin heel belangrijk, maar wilt na de bevalling ook tijd voor jezelf houden, voor je sociale leven en je werk. Dat kan best ingewikkeld zijn. Veel jonge moeders komen daardoor in de knoop. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. Merk je dat je wel erg bezorgd bent, of dat je niet lekker in je vel zit? Aarzel dan niet om hulp te vragen.

Voor vaders

Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode gaat er vaak veel aandacht naar de vrouw. Dat terwijl er in deze fase ook voor nieuwe vaders veel verandert. Het zien van een heftige bevalling voor moeder en kind, de verantwoordelijkheid over een gezin, veranderingen in je relatie en omgang met een baby kunnen zorgen voor behoorlijk gepieker, emoties en zorgen. Dat is helemaal niet gek. Wordt het je teveel? Trek dan op tijd aan de bel.

 

Meer info

Wil je meer lezen over je psyche in en rondom de zwangerschap? Kijk eens op de website van het landelijk kenniscentrum psychiatrie en zwangerschap.

 

 

 
OKEE MAMA
Wilhelminalaan 24
3701 BK Zeist


T: +31 6 44 300 294
E: praktijkokemama@gmail.com
KvK: 24493616